Friday, 21 September 2012

Salam Mujahadah


 seperti mana dakwah ini tidak bermula dengan kita, seperti itulah ia tidak akan berakhir dengan kita, maka amanat dan perasaan ini telah lama dirasai dan tersemat dalam segenap pelusuk dunia, di dalam hati sanubari para pencinta agama, para pendokong panji Islam yang mulia, para pengikut ar-Rasul yang setia, para pejuang ad-Deen yang tinggi ini..”

“ Setelah lapar ada kenyang. Setelah haus ada kepuasan. Setelah berjaga malam ada tidur nyenyak. Dan setelah sakit ada kesembuhan. 
Setiap yang hilang pasti bertemu. Dan dalam kesesatan akan datang petunjuk. Dalam kesulitan ada kemudahan. Dan setiap kegelapan akan terang benderang. 
Setiap tangisan akan berhujung dengan senyuman. Ketakutan akan berakhir dengan rasa nyaman. Dan kegelisahan akan diganti dengan kedamaian. 
Setiap keadaan pasti berubah. Sebaik baik ibadah adalah dengan menanti kemudahan dengan penuh sabar. Hari demi hari kita akan terus berganti. Tahun demi tahun akan selalu berganti. Malam demi malam pun datang silih berganti.
Namun, yang ghaib akan tetap bersembunyi dan Allah Yang Maha Bijaksana tetap pada keadaan dan segala sifatnya. Dan Allah pasti akan menciptakan sesuatu yang baru buat kita setelah itu semua. Sesungguhnya setelah kesulitan tetap akan muncul kemudahan. InsyaAllah bi'iznillah…”

“ Bukanlah KESULITAN yang membuat kita TAKUT,
tapi KETAKUTAN yang membuat kita SULIT,
kErana itu jangan pernah MENCUBA untuk MENYERAH dan jangan pernah MENYERAH untuk MENCUBA,
maka jangan katakan kepada ALLAH aku punya MASALAH tapi katakan pada MASALAH aku punya ALLAH YANG MAHA SAGALANYA….”
( Ali Bin Abi Tholib )^^
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...